Публікація Dniprotoday від 29.06.2023

Віктор Місюль мешкав у Краматорську і працював у банку. Рідне місто довелося покинути через повномасштабну війну. Після переїзду у Дніпро чоловік подав заявку на отримання державного гранту.

Переселенець відкрив бізнес у Дніпрі

 

Переселенець з Донеччини відкрив заклад вуличної їжі у Дніпрі. Віктор Місюль мешкав  у Краматорську і працював у банку. Рідне місто довелося покинути через повномасштабну війну. Після переїзду у Дніпро чоловік  подав заявку на отримання державного гранту для розвитку бізнесу.   

Коментар підприємця:

У мене з’явилася ідея зробити щось на кшталт того, що зараз є у Європі – вулична їжа. Було багато ідей, бо я подорожував багато по країнах Європи. Побачив на порталі "Дія" проєкт "Власна справа", розробив бізнес-план", – розповів переселенець Віктор Місюль.

Віктор отримав грант у сумі 250 тисяч гривень. На все необхідне обладнання, оренду приміщення, закупівлю сировини цих грошей, розповідає, не вистачило. Частину коштів вклав бізнес-партнер. 

Для того, щоб витримати конкуренцію розробили унікальне меню. За словами Віктора воно виглядає так:

У нас млинці українські дуже великі, круасани французькі з начинками, сандвічі. Ще й нас нова страва ­гірос – це грецька страва, яку в Дніпрі ніхто не готує. Піца у нас зовсім не схожа на інші, у нас є інгредієнт дуже смачний – тісто довгого дозрівання, воно кілька діб.

У закладі працює двоє кухарів. Владислав Марченко – один з них. До початку повномасштабної війни він жив за кордоном, а його мама – в Ізюмі Харківської області.

За чотири місяці роботи заклад вийшов на  невеликий прибуток, зараз працюють над розширенням меню, також облаштували дитячій літній майданчик. Переселенець планує розширювати свій бізнес, відкривши ще один такий заклад у Дніпрі, а згодом й в інших містах України.