21.11.2023 | 16:18

Служба зайнятості продовжує роботу щодо реалізації проєкту із запровадження інституту помічника ветерана в Дніпропетровської області. Адже головне наше завдання – відпрацювати механізм координаційної підтримки ветеранів, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих.

У нашій області планують підготувати чотири групи спеціалістів із супроводу ветеранів. Вони отримають сертифікат, який стане автоматичним допуском до практичної роботи з ветеранською спільнотою у своїх громадах.

Фахівці обласного центру зайнятості взяли участь у навчанні першої групи кандидатів у помічники ветерана та поінформували слухачів про широкий спектр соціальних послуг: можливість навчання, підвищення кваліфікації ветеранів та членів їхніх родин з метою успішного працевлаштування.

Перші навчені помічники вже розпочали супровід захисників та захисниць за принципом «рівний з рівним» на шляху переходу від військової служби до цивільного життя у Центрі надання соціальних послуг Жовтоводської міської ради.

Щодо інформаційного супроводу при звернені з будь-якого питання, фахівці служби зайнятості продовжують комунікувати та консультувати помічників ветерана.

Наразі готуємось навчати другу групу кандидатів на посади помічників ветерана.