26.07.2024 | 15:23

У промисловому серці України – Кривому Розі, відбувся регіональний форум «Кар’єрний старт: нові можливості для молоді», організований Українським молодіжним фондом у партнерстві з UNICEF Ukraine.

Захід об’єднав багато активних, творчих та ініціативних молодих людей. Крім того, на форумі були присутні роботодавці, які шукали перспективних фахівців.

Запрошений спікер – директорка Криворізької філії Дніпропетровського ОЦЗ Лариса Шевченко.

Присутнім презентували грантовий конкурс «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії», який передбачає фінансування працевлаштування молоді від 16 до 21 року на три місяці для стажування.

Провели й тренінг з написання грантів та залучення молоді до роботи.

Під час панельної дискусії Лариса Шевченко розповіла про послуги, які служба зайнятості може запропонувати українській молоді вже сьогодні.

Звернула увагу на грантову програму «єРобота» та зміни до неї. Відтепер новим підприємцям, які лише доєднуються до програми, не обов'язково створювати робочі місця, якщо отримають грант розміром до 75 000 грн.

Лариса Шевченко запросила молодь та бізнес відвідати регіональний офіс «Зроблено в Україні», який працює у місті за адресою: вул. Космонавтів, 1. Дізнатися більше про умови участі в програмі підтримки молодіжного підприємництва, отримати практичну допомогу у написанні бізнес-планів, навчитися оформлювати грантові заявки.

Ми раді, що в області запроваджуються такі ініціативи, адже працевлаштуванні молоді – це запорука розвитку регіону.