Спільно з навчально-методичним центром профтехосвіти у 2016 році Дніпропетровська служба зайнятості ініціювала новий профорієнтаційний
проект під назвою: “Професія поряд”. Він полягає в тому, що у Skype-презентаціях професій та
навчальних закладів беруть участь школярі далеких сільських шкіл, які не мають можливості відвідувати навчальні заклади міста Дніпро.
21 лютого 2017 року, в рамках семінару для педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів Дніпропетровської області на тему: «Використання Інтернет-ресурсу в профорієнтаційній роботі», пройшла презентація Дніпропетровського центру професійної освіти для 238 школярів 9-11 класів шкіл Верхньодніпровського та Солонянського районів, міст Марганець та Покров.
Під час семінару начальник відділу організації профорієнтації Дніпропетровського ОЦЗ Ганна Коренькова акцентувала увагу на важливості активної співпраці профтехосвіти та служби зайнятості; розкрила особливості використання Інтернет-ресурсу в профорієнтаційній роботі служби зайнятості, зокрема проект «Професія поряд».
Skype-презентація Дніпропетровського центру професійної освіти (ДЦПО) та професій була побудована
у формі співбесіди ведучого з успішними випускниками учбового закладу.
Школярі ознайомилися з професіями кондитера, кухаря, офіціанта-бармена, перукаря-модельєра, кравця-закрійника, касира (в банку).
Випускники ДЦПО, представники презентованих професій, розповіли, чому саме обрали цю професію, якими якостями повинен володіти представник кожної професії. Також випускники розкрили свої подальші майбутні плани на професійне життя. І, приємно, що у кожного в майбутніх планах – ВНЗ.
Всі випускники беруть участь у конкурсах майстерності не лише міста Дніпро та України, а й міжнародного рівня.
Наприклад, у II Міжнародному кулінарному фестивалі «ВЕSTCookFEST – 2016» кондитер Ксенія Зуб зайняла 3 місце в номінації «Ресторанний десерт», кухар Юрій Козієв – II місце у номінації «Сучасна кухня», Роман Рядський– III місце у номінації «Страви з м’яса».
Випускники навчального закладу є дипломантами міжнародних конкурсів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, працюють керівниками та шеф-кухарями у ресторанах та кафе Дніпра.
То ж, школярі побачили реальну перспективу опанування робітничою професією.