04.11.2022 | 13:14

Понад 8 місяців триває повномасштабна війна росії проти України. Мільйони українців змушені були поїхати до безпечного регіону. За цей час ми проявили себе як незламний та вільний народ, який, не дивлячись на воєнні дії, продовжує працювати, відновлювати економіку країни та підтримувати наших військових.

Основна мета служби зайнятості – допомогти українцям якнайшвидше знайти роботу, виходячи з їх особистих побажань, досвіду роботи та освіти.

254 день війни. Ринок праці Дніпропетровщини мовою цифр

З початку введення воєнного стану статус безробітного у Дніпропетровській області отримали майже 42 600 осіб, з них – майже 6 300 осіб, які отримали довідку внутрішньо переміщеної особи.

З 24 лютого понад 22 500 осіб були забезпечені роботою, у т.ч. майже 1800 ВПО.

Переважно пошукачі знайшли роботу у сільському господарстві (18,8%), оптовій та роздрібної торгівлі (17,8%), переробній промисловості (16,9%), державному управлінні й обороні (8,7%), охороні здоров'я (5,8%), транспорті (5,0%), освіті (5,0%), добувній промисловості (4,7%) та ін.

З початку війни на професійне навчання направлено 2700 безробітних, з низ 221 внутрішньо переміщена особа. За груповою формою навчалось 1389 осіб, шляхом стажування на робочому місці – 1360 осіб. У тому числі 17 осіб навчалися за дуальною формою на курсах цільового призначення «Слюсарні роботи з обслуговування та ремонту вантажних автомобілів» та «Технологія виготовлення спеціального одягу».

Ухвалено 119 рішень про надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних осіб на нові робочі місця.

Служба зайнятості продовжує реалізовувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Наразі 551 роботодавець скористався даною програмою, які працевлаштували 2154 переселенців.

З липня 2022 року Державна служба зайнятості долучилась до реалізації державної програми «єРобота». Дніпропетровщина – серед лідерів за кількістю заяв на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу зі створенням нових робочих місць.

Усі бажаючі підприємці Дніпропетровщини, які мали на меті створити бізнес або розвити вже налагоджену власну справу, подали заявки на отримання мікрогранту від Держави. На сьогодні 136 підприємців вже отримали позитивний результат, з них 58 – вже надані кошти для реалізації бізнес-проєктів.

Станом на 3 листопада 2022 року на обліку перебуває майже 2,3 тис. осіб, які мають довідку внутрішньо переміщеної особи.

Усі пропозиції роботи – на сайті служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy та у телеграм-каналі «Робота зараз»: https://t.me/worknowdcz.